Impreună facem oameni mari!

Accesări: 239

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Împreună facem oameni mari!

Un proiect al Asociației ,,Glasul vieții”, în parteneriat cu Asociația Stories Kingdom World. Completând activităţile din proiectele în derulare, în noiembrie, 2016, am lansat un nou proiect de suflet – “Dăruim speranţa”, prin care, cu ajutorul dragilor noştri prieteni şi iubitori de bine, dorim să aducem speranţa în sufletul a 400 de copii din 70 de familii, din cele mai sărace zone ale judeţului Iaşi.

Proiectul a debutat din dorinţa de a face cei 400 de copii să creadă cu adevărat că una dintre cele mai mari bucurii ale creştinilor este naşterea Domnului şi că aceasta minune se repeta pentru fiecare dintre ei.

Cum fericirea unui copil n-ar trebui să aştepte o singură zi în an, ne-am dorit să aducem o masă caldă, haine, jucării şi multă bucurie acestor copii, şi la Marea Sărbătoare a Învierii Domnului, lista iniţială a celor 400 de copii lărgindu-se la 550, pentru că sărăcia copleşeşte multe familii.

Văzând că oamenii sunt buni şi îşi doresc să dea din ce au şi celor mai încercaţi de nevoi, ne-am propus să extindem acest proiect pe durata întregului an, pe o perioadă de 5 ani. Experienţa noastră bogată în această zonă, ne-a învăţat că numai investind pe termen lung în educaţia şi bunăstarea copiilor, putem cu adevărat să-i ajutăm să aibă un viitor mai bun.

O lume educată, este o lume mai bună, iar pentu copiii noştri educaţia este singura şansă de a trece barierele create de mediul în care se dezvolta acum. Mai mult decât atât, nivelul de educaţie este un indicator al nivelului de dezvoltare al unei societăţi, ceea ce ne demonstrează că nivelul scăzut de dezvoltare al României şi în mod deosebit al regiunei noastre, este strâns legat de nivelul extem de scăzut al educaţiei populaţiei zonei.

Deşi învăţământul în România este gratuit şi obligatoriu, rata analfabetismului, abandonului şi al mediocrităţii este încă foarte ridicată, exemplul părinţilor care nu au urmat nicio formă de învăţământ fiind copiat mai departe de către copii acestora, sărăcia fiind principala cauză.

Pentru a-i susţine pe copii să ducă o viaţă cât mai normală, să ajungă adulţi responsabili şi baza a societăţii noastre, să-i facem OAMENI MARI – la propriu şi la figurat, ne dorim să-i sprijinim pe parcusul anului, prin a le oferi:
• îmbrăcăminte şi încălţăminte, adaptate fiecărui sezonului;
• rechizite, care să-i ajute să-şi ducă de la început, până la sfârşit, anul şcolar;
• material pentru activități vocaționale, (de exemplu, materiale de pictură, pentru cei cu pasiune şi aptitudini în artele plastice, sau instrumente muzicale, pentru cei cu aptitudini în această direcţie, articole sportive de calitate, etc.);
• burse pentru continuarea studiilor, celor care termina ciclul gimnazial şi liceal;
• programe de tip "Școală după şcoală", cu o gustare şi ajutor în efecturea temelor, după terminarea orelor de curs;
• mediatații suplimentare cu profesori de specialitate;
• rezidență de tip internat pentru copiii cu rezultate bune la învăţătură, care doresc să-şi continue studiile;
• pachete cu jucării, alimente şi dulciuri, la marile sărbători de peste an, zi aniversara, 1 Iunie;
• excursii, tabere, drumeții;
• evaluare medicală şi investigaţii de specialitate (consult oftalmologic, cardiologic, pediatric, etc.);
• intervenţii în caz de urgenţă şi nevoi speciale (reparaţii locuinţe, achiziţii de animale domestice, ajutor în caz de calamităţi).
Toate acestea nu sunt posibile, fără ajutorul dumneavoastră!